Al jaren een bekend en vertrouwd adres voor uw Hond

Honden

Hondenkennels

In principe beschikt elke hond over een eigen kennel, bestaande uit een groot binnenverblijf en een eigen overdekte buitenren. Het gehele gebouw is voorzien van vloerverwarming en een klimaatbeheersingssysteem. Daarnaast worden de honden ook 3 maal per dag uitgelaten op een van de ruim 1000 m2 grote speelweiden. Dit geschiedt steeds onder toezicht opdat ravotpartijen niet uit de hand kunnen lopen.

U mag uw hond een oude deken of handdoek meegeven voor het vertrouwde luchtje. In de regel betekent dit vaak wel een afscheid van uw deken of handdoek, aangezien hier na een spelletje en "het bed opmaken" niet veel van overblijft. Is de deken verscheurd of vies, dan wordt deze weggegooid. Het zal duidelijk zijn dat het plaatsen van een eigen mand of bench in de kennel niet wordt toegestaan, mede uit oogpunt van hygiëne en beschadiging hiervan. Om zoekraken te voorkomen worden halsbanden, kettingen en riemen mee teruggegeven.

Entingen voor honden

Alle inentingen (dus ook de boosterentingen/herhalingsentingen) moeten minimaal drie tot zes weken voor aankomst in het pension zijn toegedient en zijn maximaal een jaar geldig.

Houd hier rekening mee als de termijn in uw vakantie dreigt te verlopen. Indien de entingen bij binnenkomst niet in orde zijn wordt uw huisdier niet toegelaten!

Verplicht voor honden:

  • Parvo
  • Ziekte van Weil
  • Leverziekte (hepatitis)
  • Hondenziekte
  • Kennelhoest
  • Ontvlooit en ontwormd

Wij wijzen er nadrukkelijk op dat zonder een geldig inentingsbewijs wij uw huisdier helaas niet kunnen opnemen. Voor honden en katten is het - door de dierenbescherming - verplicht gestelde (Europees) dierenpaspoort vereist. Vanzelfsprekend dient uw hond of kat vrij te zijn van ongedierte. Eventueel druppels, vlooienband toepassen. Of uw hond of kat nu thuis of in ons dierenpension verblijft, het is altijd mogelijk dat hij/zij ziek wordt. Door een verhoogde infectiedruk is de kans op een besmettelijke ziekte, zoals kennelhoest (honden) en niesziekte (katten), ondanks de door ons ingestelde gebruikelijke hygiëne aanwezig. Besmetting is overal mogelijk, vooral op plaatsen waar meerdere dieren bij elkaar komen zoals hondenuitlaatplaatsen, hondenclubs, tentoonstellingen en dus ook dierenpensions en kennels. Oudere, jongere en ziekelijke dieren lopen door een verminderde weerstand meer risico. Kennelhoest en niesziekte is vergelijkbaar met een verkoudheid en griep bij de mens en wordt veroorzaakt door verschillende virussen en/of een bacterie waardoor vaccinatie niet 100% de garantie geeft dat uw hond of kat niet ziek kan worden. Het blijkt wel zo te zijn dat een jaarlijks gevaccineerde hond of kat beter bestand zal zijn tegen virale infecties van de luchtwegen.

We zijn erg strikt in dat een hond niet korter dan drie weken (neusenting 6 weken) voor de eerste pensiondag een enting heeft gehad, omdat juist in de eerste periode na de vaccinatie een hond andere honden kan besmetten en dat is iets waar een dierenarts vaak niet duidelijk over is. De dierenarts gaat vaak alleen uit van de bescherming van de gevaccineerde hond zelf en dat leidt tot teleurstellende gesprekken met hondeneigenaren die snel hun hond bij ons willen laten logeren. Wij willen namelijk niet alleen een veilige omgeving voor uw hond, maar ook voor al onze andere honden, katten, klanten en uiteraard ook onszelf.

Voeding voor honden

Wij hebben een diversiteit aan voeders ter beschikking voor onze pensiongasten. Desgewenst kan met bijzondere wensen op het gebied van voeding (diëten etc.) en verzorging rekening worden gehouden. Speciaal dieetvoer voor uw huisdier dient u zelf mee te brengen. Voor het meenemen van eigen voer krijgt u geen korting. Wij geven onze pensiongasten bij voorkeur voeding uit onze eigen kwaliteits-voorraad. Het geven van uw eigen voer zien wij als een vorm van extra service.

Champ Europe

Brengen & halen

Wij zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 10.00 uur en van 16.00 uur tot 18.00 uur. Op zondag en op feestdagen is het dierenpension gesloten voor het halen en brengen van pensiongasten. Houdt u rekening met onze openingstijden om onnodig wachten en onrust te voorkomen!

Wij zijn dus niet de hele dag open! Dit in verband met ons dagprogramma, voertijden, rusttijden, uitlaattijden en komt de verzorging van uw huisdier ten goede.

Bij het brengen nemen wij uw hond aan de riem al bij de balie van u over, waarna wij hem/haar zelf naar de kennel brengen. Uw hond is dan, voordat hij/zij het in de gaten heeft al op zijn plekje aangekomen en wordt direct afgeleid door allerlei nieuwe indrukken. Hierdoor zal uw hond gemakkelijker aan zijn tijdelijke verblijf wennen en minder heimwee hebben. Ook wordt zo onnodig veel geloop door de dierenverblijven voorkomen, waardoor de dieren rustiger zijn. Bij het ophalen van uw hond geldt dit ook: u wacht bij de balie, wij halen uw hond weer op.

Tot slot nog een vriendelijk verzoek. Laat uw hond nog even uit voordat u hem/haar brengt. Heeft u nog vragen of wilt u een keer komen kijken naar ons dierenpension dan bent u buiten de schoolvakantieperiodes, na afspraak, van harte welkom.

Tip!
100 meter voorbij het dierenpension is een grote parkeerplaats aanwezig van waaruit u aangelijnd met uw hond in de bossen van "De Kampina" kunt wandelen.