Algemeen

Entingen

Hondenkennels

Alle inentingen (dus ook de boosterentingen/herhalingsentingen) moeten minimaal drie tot zes weken voor aankomst in het pension zijn toegedient en zijn maximaal een jaar geldig.

Houd hier rekening mee als de termijn in uw vakantie dreigt te verlopen. Indien de entingen bij binnenkomst niet in orde zijn wordt uw huisdier niet toegelaten!


Verplicht voor honden:
  • Parvo
  • Ziekte van Weil
  • Leverziekte (hepatitis)
  • Hondenziekte
  • Kennelhoest
  • Ontvlooit en ontwormd
Verplicht voor katten:
  • Kattenziekte
  • Niesziekte (minimaal 2 keer)
  • Bordetella
  • Ontvlooit en ontwormd

Honden moeten zijn ingeënt tegen parvo, ziekte van Weil, leverziekte(hepatitis), hondenziekte en kennelhoest.

Katten moeten zijn gevaccineerd voor kattenziekte, niesziekte en bordetella. Voor katten geldt tevens dat ze minimaal twee keer een vaccinatie tegen niesziekte moeten hebben gehad.

Ondanks dat alle katten gevaccineerd zijn, biedt dit helaas niet altijd de garantie dat de katten geen niesziekte ontwikkelen. Niesziekte is een aandoening waarbij sprake is van een ontsteking aan de voorste luchtwegen en waarbij meerdere ziekteverwekkers een rol kunnen spelen. Afhankelijk van de verwekker, de leeftijd en de weerstand van de kat, kunnen de verschijnselen meer of minder ernstig zijn: niezen, wat hoesten met waterige neus- en ooguitvloeiing tot koortsig, niet eten, kwijlen en sloomheid.

Wanneer wij dit mochten bemerken, zullen wij de kat met antibiotica behandelen hetgeen meestal afdoende is. Mocht de kat verdere behandeling nodig hebben, dan zal contact worden gezocht met de dierenarts.

Wij wijzen er nadrukkelijk op dat zonder een geldig inentingsbewijs wij uw huisdier helaas niet kunnen opnemen. Voor honden en katten is het - door de dierenbescherming - verplicht gestelde (Europees) dierenpaspoort vereist. Vanzelfsprekend dient uw hond of kat vrij te zijn van ongedierte. Eventueel druppels, vlooienband toepassen. Of uw hond of kat nu thuis of in ons dierenpension verblijft, het is altijd mogelijk dat hij/zij ziek wordt. Door een verhoogde infectiedruk is de kans op een besmettelijke ziekte, zoals kennelhoest (honden) en niesziekte (katten), ondanks de door ons ingestelde gebruikelijke hygiëne aanwezig. Besmetting is overal mogelijk, vooral op plaatsen waar meerdere dieren bij elkaar komen zoals hondenuitlaatplaatsen, hondenclubs, tentoonstellingen en dus ook dierenpensions en kennels. Oudere, jongere en ziekelijke dieren lopen door een verminderde weerstand meer risico. Kennelhoest en niesziekte is vergelijkbaar met een verkoudheid en griep bij de mens en wordt veroorzaakt door verschillende virussen en/of een bacterie waardoor vaccinatie niet 100% de garantie geeft dat uw hond of kat niet ziek kan worden. Het blijkt wel zo te zijn dat een jaarlijks gevaccineerde hond of kat beter bestand zal zijn tegen virale infecties van de luchtwegen.

Wassen

Een groep honden op de speelweide gaat ravotten, en maakt zich daardoor vuiler dan thuis. Na de pensionperiode kunt u uw hond laten wassen. Desgewenst kunt u de hond ook een was-, crème- of antivlooienbehandeling laten geven. In verband met planning van te voren opgeven.

Wasruimte
Wassen
Kleine, kortharige hondjes € 15,00
Middel, kortharige honden € 20,00
Grote, kortharige honden € 30,00
 
Borstelen en wassen (ontwollen)
Kleine, kortharige hondjes € 20,00
Middel, kortharige honden € 30,00
Grote, kortharige honden € 55,00

Dit zijn vanaf prijzen.
Alles inclusief nagels knippen (indien nodig).

Ook een volledige trimbeurt is mogelijk, vraag de trimster voor de mogelijkheden en prijzen.

Dagopvang

Sedert jaren is het al mogelijk om ’s morgens (09.00-10.00 uur) uw hond te brengen voor dagopvang in onze crèche, waarna u uw hond in de avond (16.00-18.00 uur) weer op komt halen.

Dit is de ideale oplossing voor mensen die een of meerdere dagen in de week niet thuis zijn door b.v. hun werk, hobby of andere oorzaken en met het probleem van “wie laat de hond uit” te maken krijgen! Het is dus mogelijk om vanaf 9.00 uur ’s morgens uw hond in vertrouwde handen af te geven aan de ervaren verzorgers van Dierenpension Het Loo.
Uw hond wordt dan 3 keer een half uur uitgelaten in een van de ruime speelweides die het gezellige dierenpension rijk is.
Al vele eigenaren in de wijde omtrek maken gebruik van deze dienst en brengen hun hond een of meerdere keren per week, sommige al vanaf pup!
Omdat juist de harige gasten het hier zo leuk vinden, komen de mensen voordat deze naar hun werk gaan hun viervoeter graag brengen en kunnen deze tot 18.00 uur weer ophalen.

Tarieven

Wanneer u uw huisdier na 16.00 uur brengt, wordt deze kalenderdag niet in rekening gebracht. De haaldag wordt altijd berekend.
Wij willen u erop attenderen dat wij in de zomerperiode en kerstvakantie alle gereserveerde dagen in rekening brengen. Aangezien wij uiteraard voor deze dagen geen andere reserveringen hebben kunnen inplannen.

Tarieven voor 2018:

Hondenkennels
Katten
Langhaar en Korthaar Katten
(o.a. Abessijn, Europese Korthaar, Pers, Siamees)
€ 10,00 per kalenderdag
 
Honden
Dagopvang crèche € 8,00
Kleine honden
(o.a. Teckel, Pekinees, Dwergpoedel, York)
€ 15,00 per kalenderdag
Middelgrote honden
(o.a. Spaniël, Boxer, Retriever)
€ 16,00 per kalenderdag
Grote honden
(o.a. Dog, Berner Sennen, Rottweiler, Bouvier, St. Bernard)
€ 17,00 per kalenderdag
Risico honden
(o.a. Am. Bulldog, Stafford, Pitbull, Cane Corso, Boerboel)
€ 18,00 per kalenderdag
Logo Pin

Dit is inclusief 21% BTW. Betaling geschiedt bij het ophalen van uw huisdier en kan uitsluitend contant of per pin. Bij twee of meer huisdieren uit een gezin krijgt u 10% korting.

Voeding

Wij hebben een diversiteit aan voeders ter beschikking voor onze pensiongasten. Desgewenst kan met bijzondere wensen op het gebied van voeding (diëten etc.) en verzorging rekening worden gehouden. Speciaal dieetvoer voor uw huisdier dient u zelf mee te brengen. Voor het meenemen van eigen voer krijgt u geen korting. Wij geven onze pensiongasten bij voorkeur voeding uit onze eigen kwaliteits-voorraad. Het geven van uw eigen voer zien wij als een vorm van extra service.

Openingstijden

Hondenkennels

Van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 10.00 uur en van 16.00 uur tot 18.00 uur. Op zondag en op feestdagen is het dierenpension gesloten voor het halen en brengen van pensiongasten. Houdt u rekening met onze openingstijden om onnodig wachten en onrust te voorkomen!

Wij zijn dus niet de hele dag open! Dit in verband met ons dagprogramma, voertijden, rusttijden, uitlaattijden en komt de verzorging van uw huisdier ten goede.

Bij het brengen van uw huisdier nemen wij uw huisdier al bij de balie van u over, waarna wij het zelf naar de kennel of cattery brengen. Uw huisdier is dan, voordat het in de gaten heeft dat u er niet meer bij bent, al op zijn plekje aangekomen en wordt direct afgeleid door allerlei nieuwe indrukken. Hierdoor zal uw huisdier gemakkelijker aan zijn tijdelijke verblijf wennen en minder heimwee hebben. Ook wordt zo onnodig veel geloop door de dierenverblijven voorkomen, waardoor de dieren rustiger zijn. Bij het ophalen van uw huisdier geldt dit ook: u wacht bij de balie, wij halen uw huisdier weer op.

Tot slot nog een vriendelijk verzoek. Laat uw hond nog even uit voordat u hem/haar brengt. Heeft u nog vragen of wilt u een keer komen kijken naar ons dierenpension dan bent u buiten de schoolvakantieperiodes, na afspraak, van harte welkom.

Tip!
100 meter voorbij het dierenpension is een grote parkeerplaats aanwezig van waaruit u aangelijnd met uw hond in de bossen van "De Kampina" kunt wandelen.

Rennend hondje